Easiest Way to Prepare Perfect Kuih sinirung-sirung/panjaram
Kuih sinirung-sirung/panjaram.
You can cook Kuih sinirung-sirung/panjaram using 5 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Kuih sinirung-sirung/panjaram
- You need 250 g of tepung gandum.
- It's 150 g of tepung beras.
- Prepare 200 g of gula (saya guna brown sugar).
- Prepare 500 ml of air panas.
- Prepare of Secubit garam.
Kuih sinirung-sirung/panjaram instructions
- Satukan tepung gandum dan tepung berad.
- Timbang 200g gula.
- Sukat 500ml air panas dan tuang air tersebut ke dalam gula dan larutkan gula.
- Tuangkan larutan gula tersebut kedalam adunan tepung dan gaulkan.
- Setelah itu tapiskan adunan tepung tersebut dan perapkan selama 3 atau 4 jam tetapi lebih baik semalaman..
- Panaskan minyak dalam periuk. Saya guna periuk yg bersaiz kecil. Setelah minyak panas masukkan adunan tepung tersebut..
- Setelah kuihnya masak toskan minyaknya. Kuih ini memerlukan kesabaran kerana dimasak satu persatu.
- Sesudah siap susun dengan kriativiti masing2...
0 Response to "Easiest Way to Prepare Perfect Kuih sinirung-sirung/panjaram"
Post a Comment