How to Prepare Tasty Bebola Kuih Keria
Bebola Kuih Keria.
You can have Bebola Kuih Keria using 7 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Bebola Kuih Keria
- It's 400 gr of Keledek.
- You need 100 gm of Tepung gandum.
- Prepare 1/2 of Sdk Garam halus.
- It's of Minyak masak.
- Prepare 150 gm of Gula melaka.
- You need 1 of Sdb Gula Pasir.
- Prepare 3 of Sdb Air.
Bebola Kuih Keria instructions
- Rebus Keledek, setelah lembut angkat dan biarkan betul-betul sejuk. kupas dan Lenyek Keledek hingga halus.
- Masukan tepung gandum,dan garam halus,uli hingga doh tak melekat Kat tangan. Biarkan doh Selama 30 Minit..
- Basahkan telapak tangan, ambil sedikit doh dan bulat-bulat kan. Buat sampai habis..
- Panaskan minyak masak, goreng bebola keria hingga kuning keemasan angkat dan Toskan.
- Satukan Gula Melaka,gula pasir dan air, kacau sebati biarkan hingga larut nampak berbuih dan bertali..
- Masukan Bebola Keria, gaul rata, dan kacau hingga gula mengering. Angkat dan Sedia untuk dihidang. Selamat mencuba dan semoga berjaya .
0 Response to "How to Prepare Tasty Bebola Kuih Keria"
Post a Comment