Recipe: Tasty Kuih Sagu
Kuih Sagu.
You can cook Kuih Sagu using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Kuih Sagu
- You need 1 cawan of biji sagu.
- You need 2 1/2 cawan of air.
- You need 1 cawan of gula.
- You need 2 tsp of sirap Rose.
- It's 1/2 of biji kelapa parut putih.
- Prepare of Secubit garam.
Kuih Sagu step by step
- Cuci biji sagu dan toskan..
- Air dan gula. Didihkan sampai gula cair..
- Sirap Rose..
- Sagu. Kacau sentiasa, api biasa. Sampai sagu menjadi jernih (lebih kurang 15 minit)..
- Basahkan loyang dengan air..
- Tuang bancuhan sagu ke dalam loyang dan biarkan sejuk sebelum simpan di dalam peti sejuk..
- Sy mula buat kuih sagu jam 11am, potong dan gaul kelapa jam 5pm. Kelapa dan garam campur bersama dan kukus sekejap 5 minit sebelum digaul pada kuih sagu..
0 Response to "Recipe: Tasty Kuih Sagu"
Post a Comment